Ischoklad (paleo/lchf)

You are currently viewing Ischoklad (paleo/lchf)

Idag gjorde vi ischoklad inför julafton.

Riktig ischoklad!

Utan processade ingredienser!

Många recept använder sig av blockchoklad och det ohälsosamma processade kokosfettet i silverpaket. Men jag ser ingen som helst anledning till att används dessa ingredienser, när man i stället kan använda ren 70 % mörk choklad och kallpressad ekologisk kokosolja. Det blir mycket godare! Och mycket hälsosammare!

 

Ingredienser

  • 100 gram mörk choklad
  • 0,5 dl kokosolja
  • Ev. smaksättning

Instruktioner

  1. Smält chokladen i en bytta i vattenbad
  2. Smält i kokosolja
  3. Rör runt tills allt har smält
  4. Häll upp i små formar
  5. Smaksätt efter smak
  6. Låt stelna i kyl (eller utomhus vid kyligare väder)
  7. Ät och njut!

Idag smaksatte vi med hackade mandlar. Men ischokladen är så klart god naturell.

Andra alternativ till smaksättning är:

  • Lakritspulver
  • Havssalt
  • Olika sorters nötter
  • Russin
  • Gojibär
  • Andra sorters bär
  • Vaniljpulver