KOST - TRÄNING - LIVSSTIL
OPTIMERA DIN HÄLSA GENOM ATT LEVA ENLIGT PALEO

Gräslök

Även vår gräslök skördas nu för fullt! Gräslök är en flerårig kryddväxt, och mitt mål för i år är att bli självförsörjande gällande gräslök eftersom den går att både frysa in och torka för att sedan kunna användas året runt. Gräslök kan man ha till mycket, klipp den direkt över…

Fortsätt läsa

Årets odlingar på gång!

Nu blir det bara ljusare och ljusare, och det märks i våra små odlingar. Idag skördade jag persilja som jag ska ha i en god hummus. Jag testade även att sätta ut några förodlade salladsplantor i en pallkrage med lock idag. Ska bli spännande att se om de tar sig…

Fortsätt läsa

Purjolök recycling

För precis 3 veckor sedan stoppade jag en liten stump av purjolök i först vatten sedan jord. Idag hade den blivit flera decimeter lång, så jag skördade en av stängerna och åt tillsammans med frukostomeletten. Så billigt, så miljösmart, så gott!

Fortsätt läsa

Oregano

Idag har jag tagit hand om vår oregano som legat på tork sedan skörden. Det blev hela 25 gram, vilket kommer räcka ett bra tag framöver. Förutom att kryddväxten är god i matlagning så innehåller Oregano mängder med antioxidanter och viktiga mineraler och räknas faktiskt som en av de mest…

Fortsätt läsa

Paprikan i växthuset

Paprikan i vårt växthus börjar nu bli riktigt röd och fin! Så här i förkylningstider kan det vara bra att äta lite extra C-vitamin. Hela dagens behov (enligt rekommenderat intag) täcks av halva denna paprika! Ska bli spännande att se hur den smakar, men den ska få sitta kvar ytterligare…

Fortsätt läsa

Nyplockade krusbär!

Krusbär har odlats i Sverige sedan slutet av medeltiden. De sägs göra underverk för huden och är rika på vitamin C, kalium, magnesium, A-vitamin och kalcium. Idag har vi njutit av dessa röda krusbär nyplockade från vår trädgård. Mums!  

Fortsätt läsa
  • 1
  • 2
Stäng meny