Paprikan i växthuset

Paprikan i vårt växthus börjar nu bli riktigt röd och fin! Så här i förkylningstider kan det vara bra att äta lite extra C-vitamin. Hela dagens behov (enligt rekommenderat intag) täcks av halva denna paprika! Ska bli spännande att se hur den smakar, men den ska få sitta kvar ytterligare…

Kommentarer inaktiverade för Paprikan i växthuset

Nyplockade krusbär!

Krusbär har odlats i Sverige sedan slutet av medeltiden. De sägs göra underverk för huden och är rika på vitamin C, kalium, magnesium, A-vitamin och kalcium. Idag har vi njutit av dessa röda krusbär nyplockade från vår trädgård. Mums!  

Kommentarer inaktiverade för Nyplockade krusbär!

Vita vinbär

Nu är våra vita vinbär mogna. Mums! Vita vinbär har en lite mildare smak än röda vinbär vilket gör det väldigt gott att att äta direkt från busken. Men det finns en hel del andra godsaker man kan göra med dem också!  

Kommentarer inaktiverade för Vita vinbär

God lunch

Det finns så otroligt mycket gott man kan laga till av squash (dagens skörd). Här fräste jag bara upp tärnade bitar i kokosolja, blandat med gräslök, salt och chiliflakes. Toppade sedan med fetaost. Mums!  

Kommentarer inaktiverade för God lunch

Nyskördad squash

Nu börjar det ta fart ordentligt i trädgården, hämtade precis in dessa två fina squash. Blir perfekt till middagen. Mer ekologiskt och närodlat än så här kan det inte bli!  

Kommentarer inaktiverade för Nyskördad squash

Ekologiskt och närodlat

Ekologiskt och närodlat är bra både för miljön och för din egen hälsas skull. Jag odlar därför en hel del själv. Idag har jag gjort iordning en pallkrage på sommarstället, och planterat egenodlade små sallats-plantor i den, som jag tog med hemifrån. Hoppas de tar sig.  

Kommentarer inaktiverade för Ekologiskt och närodlat

Slut på innehåll

Det finns inga fler sidor att hämta