Pizza på blomkålsbotten (Paleo)

You are currently viewing Pizza på blomkålsbotten (Paleo)

Det finns många alternativ till det vita mjölet om man vill göra pizza. En av mina favoriter är pizza på blomkålsbotten (paleo). Jag brukar ibland ha i någon typ av ost för att variera smaken, men oftast kör jag utan.

Antingen kan man göra flera små pizzor i portionsstorlek, eller också gör man en stor som man sedan delar.

Toppingen kan varieras i oändligheten. Här valde jag att ha på tomatpuré, skinka, champinjoner och fetaost. Jag klippte även över färsk ruccola från trädgården och lite oregano.

Nu blir det fredagsmys i TV-soffan, med pizza, pesto och ett gott glas vin.

Ingredienser:

  • 1 blomkålshuvud som delas sköljs och torkas
  • 3 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1 krm malen svartpepper
  • Valfri topping

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa blomkålen till ett fint pulver.
  3. Ha i ägg, vitlök och kryddor.
  4. Mixa igen till en slät smet.
  5. Bred ut tunt på en smord plåt (eller använd bakplåtspapper).
  6. Stoppa in i ugnen i cirka 40 minuter.
  7. Ta ut pizzan och ha på din valda topping. Vill du ha den varm stoppar du in pizzan en stund till i ugnen.

TIPS: Bred tomatsalsa på botten innan du lägger på de övriga ingredienserna, receptet hittar du här.