Paprikan i vårt växthus börjar nu bli riktigt röd och fin! Så här i förkylningstider kan det vara bra att äta lite extra C-vitamin. Hela dagens behov (enligt rekommenderat intag) täcks av halva denna paprika! Ska bli spännande att se hur den smakar, men den ska få sitta kvar ytterligare…
Krusbär har odlats i Sverige sedan slutet av medeltiden. De sägs göra underverk för huden och är rika på vitamin C, kalium, magnesium, A-vitamin och kalcium. Idag har vi njutit av dessa röda krusbär nyplockade från vår trädgård. Mums!
Nu är våra vita vinbär mogna. Mums! Vita vinbär har en lite mildare smak än röda vinbär vilket gör det väldigt gott att att äta direkt från busken. Men det finns en hel del andra godsaker man kan göra med dem också!
Det finns så otroligt mycket gott man kan laga till av squash (dagens skörd). Här fräste jag bara upp tärnade bitar i kokosolja, blandat med gräslök, salt och chiliflakes. Toppade sedan med fetaost. Mums!
Nu börjar det ta fart ordentligt i trädgården, hämtade precis in dessa två fina squash. Blir perfekt till middagen. Mer ekologiskt och närodlat än så här kan det inte bli!
Ekologiskt och närodlat är bra både för miljön och för din egen hälsas skull. Jag odlar därför en hel del själv. Idag har jag gjort iordning en pallkrage på sommarstället, och planterat egenodlade små sallats-plantor i den, som jag tog med hemifrån. Hoppas de tar sig.