Scones på havregryn (glutenfritt, paleo)

 • Inläggsförfattare:
 • Inläggskategori:Bröd / Paleo / Recept

Jag har på senaste tiden bakat fantastiskt goda scones på hela havregryn. Tidigare när jag bakat på havre så har jag oftast mixat grynen till havremjöl, men till dessa bröd använder jag grynen hela. Har jag en banan hemma så brukar jag även mosa i det. Då blir de lite sötare och går lika bra att äta till kaffet som till frukost eller mellanmål.

Ingredienser

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem

 • 1 ägg
 • 1 mosad banan
 • 50 gram smör
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk fiberhusk (köplänk till Mathem)
 • 1/1 tsk salt
 • 2 dl vatten
 • 4 dl havregryn (köplänk till Mathem)

Ingredienser

 1. Sätt ugnen på 200 grader (jag kör varmluft)
 2. Knäck ägget och mosa i bananen.
 3. Smält smöret och blanda i
 4. Ha i resten av ingredienserna.
 5. Låt svälla i 10 munuter
 6. Forma till 8 bollar, lägg på plåt och in i ugnen i ca 12 minuter.
 7. Ät och njut!