Pesto på Rucola

You are currently viewing Pesto på Rucola
Pesto på rucola

Rucola – Lättodlat med många användningsområden

Rucola är väldigt lättodlat. Vi satte frön för några år sedan i en pallkrage. Dessa gick i blom och spred sig så numera hittar vi rucola överallt i trädgården. Som späda blad tycker jag de ör goda som de är, att blanda i salladen eller lägga direkt på tallriken, men när bladen har blivit större så blir de väldigt kryddiga, och då passar de utmärkt att göra till exempel pesto på.

Nyskördad Rucola

Häromdagen gjorde jag en omgång med rucolapesto. Så gott att ha som tillbehör på tallriken. Det går väldigt snabbt att göra, och gör man större satser så går det att frysa in portionsstorlekar för att kunna plocka fram vid behov.

Jag har några olika grundrecept jag brukar använda när jag gör pesto. Denna gång gjorde jag den så här:

Ingrediensser

  • 50 gram rucola
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 vitlölksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • Saften av en pressad citron
  • 1 nypa havssalt

Gör så här

  • Blanda ihop allt och mixa i en matberedare eller mixer.
  • Lägg i ren glasburk.
  • Ät och njut!
Pesto på rucola