Pizza på äggbotten

You are currently viewing Pizza på äggbotten

Denna pizza på äggbotten är väldigt enkel att göra, och mycket nyttigare än köpepizza. Och eftersom jag älskar ägg tycker jag att det blir minst lika gott.

Toppingen går att variera hur mycket som helst. Denna gång nöjde jag mig med tomatsås, skinka och ost.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • En skvätt vätska tex vatten, grädde eller kokosmjölk
  • Salt
  • Pizzakrydda
  • 1 msk smör eller kokosolja
  • Tomatsås (lätt att göra själv!)
  • Skinka
  • Ost

Instruktioner

  1. Vispa äggen tillsammans med vätskan.
  2. Vispa i pizzakryddan.
  3. Smält smöret i en stekpanna.
  4. Häll i äggsmeten och låt den stelna på låg värmen pannan.
  5. Vänd den när den har fått lite färg på undersidan.
  6. Bred på tomatsåsen.
  7. Strimla skinkan och lägg den på såsen.
  8. Strö över osten och låt det smälta. (Hoppa över osten om du vill ha den mejerifri)
  9. När toppingen är lagom varm strör du på lite oregano eller pizzakrydda.
  10. Ät och njut!

Detta inlägg har en kommentar

Kommentarer är stängda.