Här kommer ett recept på jättegoda pannkakor, perfekta att göra till frukost eller som ett mellanmål. Istället för vetemjöl så är de baserade på havremjöl vilket är glutenfritt och passar dig som vill undvika gluten, men inte äta tex strikt paleo.
(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore)
Havremjöl fixar du absolut enklast och billigast genom att göra det själv, mer om detta i separat inlägg.
Ingredienser
- 3 ägg
- 2 dl havremjöl
- 1 krm salt
- 3 dl mjölk (eller annan vätska tex kokosmjölk, havremjölk)
- Smör eller kokosolja att steka i
instruktioner
- Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem.
- Tillsätt havremjöl, salt samt mjölken.
- Vispa till en slät smet.
- Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
- Värm en stekpanna till medelhög värme, och lägg i en klick smör som får smälta.
- Häll i smet så att det täcker stekpannan och vänd den när smeten på ytan torkat.
- Innan varje ny pannkaka lägger du i en ny klick smör i pannan.