Snabba frukostfrallor, paleo/lchf

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Bröd / Recept
You are currently viewing Snabba frukostfrallor, paleo/lchf

Jag äter sällan bröd. Sedan jag vande mig av med det känner jag mig helt enkelt inte sugen på en smörgås, det finns så mycket annat och bättre (samt mer näringstät mat) du kan äta.

Men ibland kan de vara gott, speciellt om du vill ha något att lägga smörgåspålägget på, såsom när jag gjort hemmagjord leverpastej. Mums! (Kan lägga ut detta recept vid tillfälle.)

Dessa frallor är perfekta eftersom de går så snabbt att göra, och du kan variera ingredienserna beroende av vad du har hemma.

Har du riktigt bråttom kan du göra dem i mikron, sk ”Muggbröd”. 1-3 minuter på full effekt (tid beroende på effekten på din mikrovågsugn). Men jag gillar inte att stråla sönder min mat, så jag använder alltid ugnen.

 

INGREDIENSER

  • 2 ägg
  • 0,5 krm salt
  • 4 msk pofiber (alt mix av kokosmjöl och mandelmjöl
  • 2 msk frön (valfritt)
  • 1 msk vätska (vatten, grädde, kokosgrädde, etc)
  • 1 tsk bakpulver

INSTRUKTIONER

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Knäck ägg och vispa poröst.
  3. Blanda i övriga ingredienser och blanda väl.
  4. Låt svälla en stund.
  5. Smörj en bakplåt och klicka med sked ut 2-4 runda bröd. (De är lite kladdiga så därför svåra att forma med händerna).
  6. In i ugnen ca 10 min.
  7. Låt svalna, ät och njut tillsammans med ditt favoritpålägget.

 

TIPS! Det blir även gott att blanda i brödkryddor.

TIPS! Om du vill kan du dekorera dem med sesamfrön eller vallmofrön innan du stoppar dem i ugnen.