Idag gjorde vi ischoklad inför julafton.
Riktig ischoklad!
Utan processade ingredienser!
Många recept använder sig av blockchoklad och det ohälsosamma processade kokosfettet i silverpaket. Men jag ser ingen som helst anledning till att används dessa ingredienser, när man i stället kan använda ren 70 % mörk choklad och kallpressad ekologisk kokosolja. Det blir mycket godare! Och mycket hälsosammare!
Ingredienser
- 100 gram mörk choklad
- 0,5 dl kokosolja
- Ev. smaksättning
Instruktioner
- Smält chokladen i en bytta i vattenbad
- Smält i kokosolja
- Rör runt tills allt har smält
- Häll upp i små formar
- Smaksätt efter smak
- Låt stelna i kyl (eller utomhus vid kyligare väder)
- Ät och njut!
Idag smaksatte vi med hackade mandlar. Men ischokladen är så klart god naturell.
Andra alternativ till smaksättning är:
- Lakritspulver
- Havssalt
- Olika sorters nötter
- Russin
- Gojibär
- Andra sorters bär
- Vaniljpulver