Hel kyckling i Crock pot

You are currently viewing Hel kyckling i Crock pot

Att tillaga en hel kyckling är ofta enklare än vad man kan tro. Ofta blir det också billigare än att köpa filéer eller kycklingbröst.

Vi brukar tillaga hel kyckling antingen i en lergryta i ugnen eller i en Crock pot. Denna gång använde jag vår Crock pot. Det är så otroligt skönt att bara stoppa i den mat man vill tillaga, sätta på timern, och sedan ha dagen fri utan att det behöver passas.

 

Ingredienser

• 2 lökar (gul eller röd)

• 2-3 morötter

• 2-3 klyftor vitlök

• 2-3 palsternackor

• 2 msk olivolja

• 2 msk torkad timjan

• ca 5 dl vatten

• Salt o peppar

• 1 hel kyckling

Instruktioner

  1. Skala grönsakerna och löken och skär bitar. Lägg det i grytan.
  2. Krydda, häll i olivolja och blanda runt.
  3. Lägg i kycklingen.
  4. Häll i vatten så att halva kycklingen täcks.
  5. Ställ in din Crock pot på 6 timmar på låg värme (low).
  6. Kycklingen är klar när den lätt lossnar från benen. Antingen äter du direkt eller så kyler du ner maten och ställer in den i kylen.

TIPS! När du tagit hand om köttet kan du stoppa tillbaka kycklingskrovet i grytan, hälla på mer vatten om det behövs och låta den stå i ytterligare 6 timmar. Då får du en väldigt god och nyttig kycklingbuljong (du silar den först), som du kan dricka direkt eller frysa in i tex en isbitsform.

TIPS! Köp gärna svensk krav-märkt kyckling. Det är lite dyrare, men kvaliteten på köttet är mycket bättre och kycklingarna har haft det bra, kunnat gå fritt och levt ett bra kycklingliv.

Detta inlägg har en kommentar

Kommentarer är stängda.