Det finns många alternativ till det vita mjölet om man vill göra pizza. En av mina favoriter är pizza på blomkålsbotten (paleo). Jag brukar ibland ha i någon typ av ost för att variera smaken, men oftast kör jag utan.
Antingen kan man göra flera små pizzor i portionsstorlek, eller också gör man en stor som man sedan delar.
Toppingen kan varieras i oändligheten. Här valde jag att ha på tomatpuré, skinka, champinjoner och fetaost. Jag klippte även över färsk ruccola från trädgården och lite oregano.
Nu blir det fredagsmys i TV-soffan, med pizza, pesto och ett gott glas vin.
Ingredienser:
- 1 blomkålshuvud som delas sköljs och torkas
- 3 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk havssalt
- 1 krm malen svartpepper
- Valfri topping
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa blomkålen till ett fint pulver.
- Ha i ägg, vitlök och kryddor.
- Mixa igen till en slät smet.
- Bred ut tunt på en smord plåt (eller använd bakplåtspapper).
- Stoppa in i ugnen i cirka 40 minuter.
- Ta ut pizzan och ha på din valda topping. Vill du ha den varm stoppar du in pizzan en stund till i ugnen.
TIPS: Bred tomatsalsa på botten innan du lägger på de övriga ingredienserna, receptet hittar du här.